|
Velikodušnost, prijaznost, toplina, iskrivost in zanimanje za vse, kar je bilo v zvezi s šahom, dopisnim in rednim, je bila stalnica na vseh mojih obiskih pri njem. Želel je, da vse kar ima on (šahovski programi, baze, CB, šahovske dopisnice), da imamo tudi vsi SLO dopisniki, pa tudi igralci rednega šaha. Tako je programe pošiljal tudi Jani Krivec in Juretu Borišku, naj kvaliteta analiznih modulov pomaga tudi pri mladem valu SLO OTB šaha! Vsi naj imajo korist in dostop do tega bogastva, kajti sami OTB igralci so meni samemu potožili, da je težko priti do teh "MOTORJEV", če ne poznaš "nekoga", se pravi oasebo, ki res spremlja to področje novega šahovskega programja, kjer se v poplavi motorjev težko loči kvaliteto od kvantitete! Andrej me je spodbudil, da s temimi materiali opremljamo tudi OTB igralce, kakor koli oni to že uporabljajo. Upajmo, da jim koristijo!
Kot šahist ni dosegal velikih rezultatov, ker ga v resnici niti niso zanimali! On je rajši preverjal svoje šahovske ideje v posameznih partijah in če se mu niso obnesle, je bil zelo zadovoljen, ker je opravil s še eno svojo iluzijo, ki se je izkazala kot neuporabna!
Poraz zanj ni imel nikakršne vrednosti v takem smislu kot ga mi doživljamo, ampak kot korektiv njegovim eksperimentom!
Pa še nekaj - pri njem jaz nikoli,prav nikoli, nisem imel občutka, da je to hendikepirana oseba, takšnega ga jaz zaradi njegove energije in osebne moči nikoli nisem videl!!! Res je bil fascinantna osebnost, spremljal in opozarjal nas je na to pomembno področje šahovskih programov, nam jih preskrbel in zopet takoj poniknil v anonimo! Ko da se je po čarovniji prikazal in potem zopet izginil. Vedno ob pravem času, ko sem ga najbolj potreboval in ko se je pojavil nek problem! Bil je veliki dobri duh, ki nam bo manjkal vsem, ne samo meni!
ZARES VELIKA HVALA - DOBRI ANDREJS!!!
Andrej Loc
|