Menim, da je vsa razprava neproduktivna, ker pač izhaja iz neproduktivnih pravil!
Strinjam se z vsemi, ki pravijo naslednje:
a) pravila je potrebno spoštovati
b) potrebno je nekaj spoštovanja do nasprotnika in ne igrati DMD pozicij (+5 ali več za nasprotnika) - predvsem pa ne zavlačevati
c) ne sme priti do velikega skrajševanja igralnega časa
Ker pa izhaja, da vsi spoštujemo sprejeta pravila je logičen zaključek, da je potrebno KORENITO spremeniti pravila. Vsi "popravki" samo kažejo na to, kako nekdo želi "zaflikati" luknje, kot bi nekdo hotel zakrpati staro zračnico - kmalu se bo zopet našla nova luknja.
Povsem nesprejemljiva so naslednja dejstva:
a) omejitev, da ne smeš razmišljati za potezo dlje kot 40 dni - navsezadnje gre za moj čas, ki sem ga "pošteno in v skladu s pravili" akumuliral
b) prekoračitev je potrebno še posebej reklamirati !?
c) novi dodatek pa bo samo dodatno birokratsko zapletel zadeve in sploh ne posebej prispeval k rešitvi osnovnega problema
d) povsem pa sem tudi proti temu, da se partije ocenjuje!!
Zato predlagam, da pač naj Slovenci pokažemo, da znamo samostojno misliti - in to pametno - in predlagajmo
nov način obračunavanja časa.
Na mojem šahovskem serverju bo potekalo obračunavanje časa takole:
- izbereš turnir z začetnim časom
60 dni + 2 dni/potezo ali pa 30 dni + 1 dan za potezo
a) lahko boš razmišljal VES svoj časa, saj ne bo neumne omejitve razmišljanja - predvsem pa bo vse potekalo avtomatično brez vpletanja sodnika
b) zaradi pametne izbire ne bo prihajalo do dolgega zavlačevanja in obe strani bosta lahko igrali neobremenjeno:
- tako tisti, ki se jim sicer upira zavlačevanje nasprotnikov
- tudi tisti, ki menijo, da jim nihče nima pravice očitati, da ne igrajo v skladu z pravili tudi če igrajo izgubljene pozicije
- načeloma tudi ne gre za skrajševanja časa za razmišljanje - le dinamika dodajanja časa je drugačna!!
Ne vem točno sicer kako je s tem na ICCF, ampak na novem strežniku bo imel uporabnik na voljo
30 dni dopusta na turnir in ne na leto...
Tudi ta opcija je na tak način bolj poštena in ne omogoča dodatnih dopustov v izgubljenih pozicijah.
Po novem predlaganem sistemu pa bo moral nasprotnik v relativno kratkem času odigrati svojo potezo - potem pa naj igra tudi do mata, če uživa v tem

.
Torej, če želite(-mo) kaj konstruktivnega prispevati pri ICCF, bi morali predlagati popolno spremembo obračunavanja časa - vse drugo je NEPRODUKTIVNO in ne bo NIKOLI prineslo nobenih rezultatov.
Vabim Vas tudi, da
v mesecu novembru preverite spletni naslov
Correspodence Chess Server.
Tukaj nastaja nov dopisni portal, ki bo omogočal vsem dopisnim šahistom udobno in kvalitetno igranje dopisnega šaha!!