It is currently 01 Jan 2010 18:05

All times are UTC + 1 hour

Welcome

<b>Dobrodošli v forumu slovenskih dopisnih šahistov!</b>

Vabimo vas, da se registrirate, ker s tem pridobite možnost sodelovanja v razpravah in objavljanja svojih lastnih prispevkov.

Nekatere teme v tem forumu vsebujejo material, ki bi lahko koristil našim nasprotnikom, zato so odprti le članom dopisne organizacije s poravnano članarino za tekoče leto.

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: World Championship 24 Final
PostPosted: 08 Apr 2009 17:15 

Uradni začetek je 10 June 2009, vendar, ker je možno že igrati sem se odločll odigrati nekaj potez za ogrevanje. Dva moja naprotnika sta to storila že pred nekaj dnevi.
Turnir bom odigral kot vse do sedaj sam brez sekundantov. Najverjetneje kot črni ne bom igral več sicilijanke. Sicilijanka mi je sicer prinašala do sedaj veliko točk, a na tem nivoju lahko s sicilijanko pričakuješ le remi. Z začetnimi potezami morda dvema, tremi ... želim omejiti študije nasprotnikov na vriante, ki sledijo po teh potezah.
Za fizično kondicijo, bom za vako odigrano potezo do odločilne prehodil 10 km ... kar pomeni, da bom odigral eno potezo na dan. Kot beli bom igral na veh deskah enako otvoritveno potezo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08 Apr 2009 21:33 
Site Admin

Tudi sam sem že pričel z igro, vendar le v partijah, kjer bom vsaj do neke poteze uporabil standardni repertoar. Po mojem mnenju se v tem 2-mesečnem obdobju splača igrati točno do poteze, v kateri nameravaš odstopiti od svojih standardnih linij. S tem dosežeš, da bodo priprave nasprotnikov padle v vodo in pridobiš nekaj časa za svoje priprave.

Sam tudi vsakega nasprotnika povabim, da si ogleda našo spletno stran in upam, da bo prebral, kdo je glavni favorit tekmovanja...

Jože, kljub temu, da sva nasprotnika, ti želim vrhunski nastop na tem svetovnem prvenstvu!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10 Apr 2009 17:12 

Tudi jaz vama želim srečo, če bosta pa slučajno kdaj v dvomih me pa kar vprašajta :D
Ivan

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10 Apr 2009 20:34 

Krjavelj wrote:
Tudi sam sem že pričel z igro, vendar le v partijah, kjer bom vsaj do neke poteze uporabil standardni repertoar. Po mojem mnenju se v tem 2-mesečnem obdobju splača igrati točno do poteze, v kateri nameravaš odstopiti od svojih standardnih linij. S tem dosežeš, da bodo priprave nasprotnikov padle v vodo in pridobiš nekaj časa za svoje priprave.

Sam tudi vsakega nasprotnika povabim, da si ogleda našo spletno stran in upam, da bo prebral, kdo je glavni favorit tekmovanja...

Jože, kljub temu, da sva nasprotnika, ti želim vrhunski nastop na tem svetovnem prvenstvu!

-----------------
Marjan,
hvala za tvoje vspodbudne besede. Jaz ti želim, da zmagaš na tem turnirju! Moj nastop bo kot vedno le igra.
Kombinacij v šahu je več kot je atomov v vesolju! Igra postaja z uporabo vseh sredstev iz dneva v dan popolnejša, a še
vedno je nekaj prostora za hazardiranje.
Vsekakor ti tukaj kot prvi čestitam za zmago, sam pa se bom zadovoljil z drugim mestom! :)) Uživaj v igri!
Jože

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 1 hour