MatjazP wrote:
Spostovani Hasanagic,
Ce igrajo igralci 2600+ "same slabe variante" kaj igrajo igralci z 2200- potem same dobre?
Razmislite, kaj ste napisali in pricakujete, da vam bo kdo od resnih igralcev kaj odgovori.
Iztok je eden najmocnejsih igralcev in poznavalcev Holandske variante.Glede gambita pa-je nekorekten za belega, kar sem dokazal v mecu s Leisebanom, nemcem ki celo zivljenje igra Staunton gambit.
Pa lep pozdrav iz Ofenbacha v Nemciji
FM Matjaz Pirs
ah... mislim, da ima forum drugačen namen od "prepucavanja"... Glede slabih variant sem preprosto mislil na to, če so izbrane poteze nasprotnikov (v otvoritvi) bile večinoma te, katere je Iztok pričakoval... Ker z leningrajsko varianto ni kar tako lahko, kar sem opazil tudi sam kot beli (recimo, da se igranje na spletnih strežnikih (beri: OTB šaha) lahko uporabi, kot dobro orodje za eksperimentiranje različnih variant v določeni poziciji), da so nekatere variante za belega preprosto fuč. Ker se v svojem stilu igre zgledujem na V. Kramnika, lahko rečem, da je tudi on igral leningrajsko varianto, ampak jo je kasneje opustil. Verjetno to ni naredil kar tako... Ali dejansko mislite, da so vse poteze, ki jih igrajo na dopisnem čez 2600+, v otvoritvi dejansko najboljše?
Hvala za podatek glede gambita. Bi bilo možno dobiti partijo ali pa link do nje?
Naj pojasnim, da moj komentar ni bila v nikakršnem smislu kritika Iztoku. Pravzaprav se mi zdi čudovito, da igra to otvoritev in ga pridno spremljam, odkar je prvič potegnil 1...f5, ker se mi zdi to nekako "novo" v vrhunskem dopisnem šahu (ker večina igra suhoparno 1. d4 d5 - direkt na izenačenje)