It is currently 07 Nov 2009 01:45

All times are UTC + 1 hour

Welcome

<b>Dobrodošli v forumu slovenskih dopisnih šahistov!</b>

Vabimo vas, da se registrirate, ker s tem pridobite možnost sodelovanja v razpravah in objavljanja svojih lastnih prispevkov.

Nekatere teme v tem forumu vsebujejo material, ki bi lahko koristil našim nasprotnikom, zato so odprti le članom dopisne organizacije s poravnano članarino za tekoče leto.

Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: CADAP turnir
PostPosted: 21 Apr 2009 18:00 

Iztok,

Čestitam za lep skalp s črnimi figurami. Tako igrajo velemojstri!
http://www.iccf-webchess.com/MakeAMove.aspx?id=190524
http://dvojnikmet.blogspot.com/

Glede na stanje v preostalih partijah, čestitam tudi za GM naslov (čez nekaj mesecev).
http://www.iccf-webchess.com/EventCross ... 87&order=p

Lp, Aleš

Profile  

Post subject: Re: CADAP turnir
PostPosted: 26 Apr 2009 18:54 

AlesB wrote:
Iztok,

Čestitam za lep skalp s črnimi figurami. Tako igrajo velemojstri!
http://www.iccf-webchess.com/MakeAMove.aspx?id=190524
http://dvojnikmet.blogspot.com/

Glede na stanje v preostalih partijah, čestitam tudi za GM naslov (čez nekaj mesecev).
http://www.iccf-webchess.com/EventCross ... 87&order=p

Lp, Aleš

(šele sedajle-kar malo pozno sem porajtal tale post )

Res hvala za čestitke :D
Na turnir sem šel z mislijo, da "nabutam" prav vsakega, kar se seveda ne bo oz. se ne more zgoditi.
Ampak, če se verjame, se lahko vsaj nekaj tega tudi zgodi.

Tako, da ne bojte se prav nobenega nasprotnika, ne glede na vaš rating, vsak se lahko zmoti, prav vsak, tudi 2600+.
Če pridete v situacijo, da lahko greste zmagati, to storite, ne glede na nasprotnikov rating. Tudi za ceno poraza.
In kot vedno velja, če igramo pozicije, kjer je več možnosti za zmago, so tudi možnosti za poraz.

Seveda, včasih je potrebna tudi sreča. Kako že pravijo, sreča spremlja pogumne. To velja tudi za šah.

iztokb

Profile  

PostPosted: 29 Sep 2009 08:33 

In sedaj je minilo teh nekaj mesecev.
Še enkrat čestitke za naslov velemojstra in igro super-velemojstra; tega naziva zaenkrat še ni, bi si ga pa zaslužil ;)

Lp, Aleš

Profile  

PostPosted: 01 Oct 2009 13:54 

Čestitke še za preboj magične meje 2600; trenutni rating 2601.
Ali bo novi rating 2605 ali 2610?

Lp, Aleš

Profile  

PostPosted: 02 Oct 2009 21:44 

Hvala za čestitke.

Rating; bolj verjeten je 2610.

iztokb

Profile  

PostPosted: 03 Oct 2009 19:28 

iztokb wrote:
Hvala za čestitke.

Rating; bolj verjeten je 2610.

iztokb

Mene samo nekaj zanima glede vašega "norega" igranja... :lol:
Vidim, da ste v vaših zadnjih partijah igrali na 1. d4 f5 pa me zanima, a je res toliko v tej leningrajski varianti ali pa preprosto nasprotniki igrajo slabe variante? To je čist tko samo za namig... (pa kaj točno mislite o 2. e4 (gambitni varianti)) Zanima me, ker jaz vedno igram kraljevo indijko v OTB šahu pa če bi rad kdaj uporabil kaj drugega, da bo holandka nekako na 2. mestu - vidim kot igralec 1. d4, da je leningrajska lahko kar tečna v nekaterih pozicijah pa še kmečka struktura je kar lepa - a5, b7, c7, d6, e6, f5, g6, h7.. odvisno a5 ali a7 ... ali c7 ali c6 ;)

(igral sem tudi grunfelda, ampak so mi nekako bolj ugajale variante kraljevke, ker se pozicija težje poenostavi)

Profile  

PostPosted: 04 Oct 2009 00:29 

Spostovani Hasanagic,

Ce igrajo igralci 2600+ "same slabe variante" kaj igrajo igralci z 2200- potem same dobre?
Razmislite, kaj ste napisali in pricakujete, da vam bo kdo od resnih igralcev kaj odgovori.
Iztok je eden najmocnejsih igralcev in poznavalcev Holandske variante.Glede gambita pa-je nekorekten za belega, kar sem dokazal v mecu s Leisebanom, nemcem ki celo zivljenje igra Staunton gambit.
Pa lep pozdrav iz Ofenbacha v Nemciji
FM Matjaz Pirs

Profile  

PostPosted: 04 Oct 2009 11:50 

MatjazP wrote:
Spostovani Hasanagic,

Ce igrajo igralci 2600+ "same slabe variante" kaj igrajo igralci z 2200- potem same dobre?
Razmislite, kaj ste napisali in pricakujete, da vam bo kdo od resnih igralcev kaj odgovori.
Iztok je eden najmocnejsih igralcev in poznavalcev Holandske variante.Glede gambita pa-je nekorekten za belega, kar sem dokazal v mecu s Leisebanom, nemcem ki celo zivljenje igra Staunton gambit.
Pa lep pozdrav iz Ofenbacha v Nemciji
FM Matjaz Pirs

ah... mislim, da ima forum drugačen namen od "prepucavanja"... Glede slabih variant sem preprosto mislil na to, če so izbrane poteze nasprotnikov (v otvoritvi) bile večinoma te, katere je Iztok pričakoval... Ker z leningrajsko varianto ni kar tako lahko, kar sem opazil tudi sam kot beli (recimo, da se igranje na spletnih strežnikih (beri: OTB šaha) lahko uporabi, kot dobro orodje za eksperimentiranje različnih variant v določeni poziciji), da so nekatere variante za belega preprosto fuč. Ker se v svojem stilu igre zgledujem na V. Kramnika, lahko rečem, da je tudi on igral leningrajsko varianto, ampak jo je kasneje opustil. Verjetno to ni naredil kar tako... Ali dejansko mislite, da so vse poteze, ki jih igrajo na dopisnem čez 2600+, v otvoritvi dejansko najboljše?

Hvala za podatek glede gambita. Bi bilo možno dobiti partijo ali pa link do nje?

Naj pojasnim, da moj komentar ni bila v nikakršnem smislu kritika Iztoku. Pravzaprav se mi zdi čudovito, da igra to otvoritev in ga pridno spremljam, odkar je prvič potegnil 1...f5, ker se mi zdi to nekako "novo" v vrhunskem dopisnem šahu (ker večina igra suhoparno 1. d4 d5 - direkt na izenačenje)

Profile  

PostPosted: 05 Oct 2009 23:34 

Odgovoril sem v rubriki Za naše člane, dobre otvoritve.
Povezava:
holandka-t460.html

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC + 1 hour