Pogled iz hotelske sobe
Hotel Alay
Glavni organizator Carlos Flores
NEKAJ NOVIC:
==========
Z delegati iz slovanskih držav sem razpravljal o predvidenem terminu za SLAV CUP III. Vsi brez izjeme se strinjajo, da je začetek tekmovanja (junij 2008), ki smo ga predvideli, zelo primeren.
Nemec Isigkeit me je vprašal, kako je z našim predvidenim povratnim dvobojem. Ker imam od selektorja strogo prepoved sklepati nove dvoboje, sem spet po selektorjevem nasvetu odgovoril, da smo zainteresirani le za "top level" dvoboj. Dobil sem odgovor, da je možno tudi to, da dobimo nasproti ekipo 20 igralcev 2500+. Naprej nisva razpredala....
S Špancem, s katerim se dogovarjava o dvoboju do 2300 sva uskladila mnenja. Dvoboj bo na toliko deskah, kot bomo mi lahko postavili igralcev. Trenutno smo na številki 23.
Kandidat za generalnega sekretarja ICCF Pedro Hegoburu se kongresa žal ne bo udeležil. Ima novo službo in ga šef ne pusti. To je precej slabo za njegovo kandidaturo.
Pozdravil sem Jankove stare prijatelje, ki mu vsi vračajo prisrčne pozdrave. Naj omenim le častnega predsednika ICCF Alana Borwella in Nizozemca Noel van't Rieta.
Z mojim prvim mestom na 1. deski Olimpiade ne bo nič. Prehitel me bo po drugem kriteriju najmanj Norvežan Ivar Bern, ki bo dobil obe preostali partiji. Norvežani bodo po besedah Raymonda Bogerja skoraj zanesljivo prvi. S Hamaratom sva spet malo poklepetala. Pravi, da ga zadnje čase nič ne sprašujem "Kako si kaj?" in podobne zadeve. Zdaj ga moram to najmanj 10x vprašati, nakar bo sprejel remi.
Alan Borwell je še enkrat izrekel čestitke slovenskim šolam, ki so se tako množično odločile za tekmovanje šahovskih krožkov. V tem segmentu bomo imeli v bodočnosti še veliko vlogo, kar je zelo dobro za razvoj dopisnega šaha v Sloveniji.
Srečanje s starimi prijatelji (Turnirski direktor Frank Geider, predsednik Med Samraoui, predsednik cone Evropa dr. Tani, Kubanec Salcedo, Poljak Bielecky,....) je bilo nadvse prisrčno.
Sloveniji se obetajo neke ponudbe za organizacijo svetovnih turnirjev. V tem segmentu moram izvedeti podrobnosti, preden na karkoli pristanem. Bi bilo pa obilo dela za našega Danila, ki bi tako lahko postal kar šef sodnikov - pardon TD-jev.
Dogajalo se je še veliko. Napisal sem le nekaj najvažnejših novic in tračev....