It is currently 01 Jan 2010 18:07

All times are UTC + 1 hour

Welcome

<b>Dobrodošli v forumu slovenskih dopisnih šahistov!</b>

Vabimo vas, da se registrirate, ker s tem pridobite možnost sodelovanja v razpravah in objavljanja svojih lastnih prispevkov.

Nekatere teme v tem forumu vsebujejo material, ki bi lahko koristil našim nasprotnikom, zato so odprti le članom dopisne organizacije s poravnano članarino za tekoče leto.

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: PREIZKUSITE NOV CORR SERVER
PostPosted: 22 Mar 2008 02:32 

Da malo popestrim zadeve - in ker potrebujem tudi malo vaše pomoči Vas vse vljudno vabim, da se registrirate na mojem corr serverju na naslovu: www.chess-server.com
(lahko tudi preko www.chess-server.eu).
Čeprav je še v beta verziji, pa že v celoti omogoča:
- igranje šaha na turnirju z igralnim časom 60 dni + 2 dni na potezo
- spreminjanje designa in velikosti šahovnice in figur
- velikost in izbiro pisav
- število zapisov v tabeli
- tudi forum je povsem aktiven - celo lahko objavite partijo in problem, ki sta vidna prek mini-šahovnice

Turnirji treh igralcev se samodejno kreirajo, čim se zapolni prejšnji turnir.
Seveda bo na voljo še mnogo več, ampak sedaj je to čisto dovolj za preizkušanje.

V končni fazi bo server omogoča tudi igranje tema turnirjev, ekipnih dvobojev in tudi turnirjev!

Zaenkrat pa so na voljo samo ti enostavni turnirčki - gre za to, da preizkusimo delovanje strežnika. O nasprotnikovi potezi ste obveščeni po emailu.

Emaili NISO NIKOLI vidni nikjer na portalu!

Zelo bom vesel če boste preizkusli igranje - seveda ne pričakujem da boste porabljali ves čas, ki je na voljo - igrajte hitro in brez računalnikov.
V tem trenutku gre le za ZABAVO in POMOČ.

Prijava je enostavna - izberete uporabniško ime in igralno moč. Predlagam advanced, kjer boste dobili začetni rating 2000 točk.
Email z geslom boste prejeli najkasnje v dveh minutah! PREVERITE tud spam imenike, saj ga bo mogoče vaše anti-spam program potnisnil tja!!

Za vse pripombe sem vedno na voljo na naslovu: danilo.perus@volja.net

Mimogrede - sam sem se registriral prek siola, ker sem imel težave s sprejemanjem pošte prek volje. Glede na teste so yahoo, hotmail, gmail, siol - vsi delovali brez vsakih problem.

Če emaila niste prejeli - mi prosim javite na moj email in vam ga bom sam ročno posredoval.

VEDNO sem pripravljen na odziv - tako pohvale, kot kritike, pripombe predloge, itd. Gre za to, da bi rad naredil portal, ki bo ustrezal RESNIM dopisnim šahistom, zato bom seveda zelo zadovoljen, če mi boste javljali tudi morebitne hrošče - ali pa težave pri videzu, itd...

Dosegljiv bom tudi na gsm 041 631-788.

Lep pozdrav vsem,
Danilo Peruš

Profile  

Post subject: PRVI TURNIR NA CCS SE JE PRIČEL !!
PostPosted: 22 Mar 2008 15:39 

PRVI TESTNI TURNIR NA CCS SE JE PRIČEL!

Hvala vsem, ki ste se že vpisali. Nekateri med vami ste izbrali vašo stopnjo znanja, kot začetniško, zato se prejeli rating samo 1400 - in se niste mogli vpisati na turnir.

Sedaj sem povečal tolernačno stopnjo - zato boste lahko na turnirju sodelovali tudi vsi z ratingom 1400.

Kot rečeno - ti prvi turnirji so za preizkus serverja, zabavo in druženje - zato šah ni ravno v prvem planu.

TRENUTNO je pošiljanje emailov igralcem ob začetku turnirja še izklopljeno, vse partije se avtomatično "prikažejo" v vaši My games list.

Uporabniki si lahko tudi med seboj izmenjujete sporočila - in server vas bo o prejetem sporočilu tudi obvestil na vaše email.

Vse trenutne nastavitve lahko uredite v :
moj profil(=vaše uporabniško ime v levi koloni na vrhu),
portalne nastavitve v Settings (na vrhu zaslona) in
šahovske nastavitve v Preferences, ki so tudi vidne čisto na vrhu...

Drugače pa predlagam, da prebirate forume tudi na CCS portalu, da ne bomo preveč obremenili tega, ki je vendarle bolj namenjen "uradnemu" dopisnemu šahu! Moje uporabniško ime na CCS portalu je webmaster - lahko mi kadarkoli pošljete sporočilo!!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 1 hour