It is currently 07 Nov 2009 23:31

All times are UTC + 1 hour

Welcome

<b>Dobrodošli v forumu slovenskih dopisnih šahistov!</b>

Vabimo vas, da se registrirate, ker s tem pridobite možnost sodelovanja v razpravah in objavljanja svojih lastnih prispevkov.

Nekatere teme v tem forumu vsebujejo material, ki bi lahko koristil našim nasprotnikom, zato so odprti le članom dopisne organizacije s poravnano članarino za tekoče leto.

Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Kako začnem igrati dopisni šah
PostPosted: 09 Nov 2008 19:15 

Spoštovani,

Sem Janezek in bi se rad preizkusil v dopisnem šahu. Ali mi lahko kdo pomaga?

Hvala

Profile  

Post subject: Re: Kako začnem igrati dopisni šah
PostPosted: 12 Nov 2008 12:46 

janezek wrote:
Spoštovani,

Sem Janezek in bi se rad preizkusil v dopisnem šahu. Ali mi lahko kdo pomaga?

Hvala

Sam sicer igram dopisni šah šele tri leta, vendar mislim, da kakšne osnovne napotke lahko dam.
Če misliš odigrati na netu samo sem ter tja kakšno partijo, potem nisi na pravi strani. Sicer beri naprej..
..za uvajanje se prijavi na polfinale državnega prvenstva ,
medtem ko boš čakal, da dobiš obvestilo o začetku turnirja si preberi VSE na naši spletni strani
Na koncu pa še opozorilo. Za dobre rezultate boš potreboval VELIKO časa, MOČEN komp, NAJNOVEJŠE programe -
, da pa boš res med najboljšimi moraš ZNATI IGRATI šah.

Pa lep pozdrav in veliko uspehov ti želim,
Ivan

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12 Nov 2008 14:44 

Ivan hvala za prijazen odgovor. Po mojem ne bom imel težav, ker čas imam. Šah tudi znam igrati, saj sem že boljši kot moj oči. Imam zelo močen komp 512 MHZ. Rad bi pa še nekaj vprašal.

Kako si dopisuješ v dopisnem šahu in če pošta stane veliko?
Zakaj potrebujem močen računalnik?
Katere programe še rabim? Imam že program za internet Mozilla in vse programe Microsoft.

Hvala in lep pozdrav!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12 Nov 2008 15:39 

janezek wrote:
Ivan hvala za prijazen odgovor. Po mojem ne bom imel težav, ker čas imam. Šah tudi znam igrati, saj sem že boljši kot moj oči. Imam zelo močen komp 512 MHZ. Rad bi pa še nekaj vprašal.

Kako si dopisuješ v dopisnem šahu in če pošta stane veliko?
Zakaj potrebujem močen računalnik?
Katere programe še rabim? Imam že program za internet Mozilla in vse programe Microsoft.

Hvala in lep pozdrav!

Časa imaš očitno res dovolj, tole tipkanje teče tudi na Spectrumu, od programov pa priporočam CartoonNetwork ali pa Baby First.

Upam, da bodo tele šale premaknjene v za to namenjeno rubriko.

Ivan

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15 Nov 2008 22:43 

Na žalost nimam programov Spectrum, Cartoonnetwork in Babyfirst. A se jih da dobiti kje na internetu? Drgače sem pa prebral precej sporočil na tej strani in se mi zdi kar zanimivo. Prebral sem, da igrate kar na internetu. Samo potem ne razumem zakaj se reče dopisni šah, če si nič ne dopisujete. Bom še bral potem bom pa začel igrati na turnirju. Upam da bom dobil dobre šahiste za nasprotnike in da bom vse premagal. Programe, ki ste mi jih svetovali bom probal poiskati na emule. A so ti programi za igranje šaha? Jaz bi rajši igral kar s šahom, ki sem ga dobil za rojstni dan in potem sporočal poteze na internet. Ali je to narobe?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17 Nov 2008 00:19 

Dragi Janezek!

To da igraš z navadnim šahom je čisto OK. Priporočam ti, da igraš s šahom tipa Stauton ali Dubrovnik 1950, ki sta po pravilniku ICCF (svetovna dopisna organizacija) obvezna za tako igranje. Naj spomnim še na detajl, da med analiziranjem partij obvezno IZKLOPI MOBITEL IN ŠTEDILNIK. Prvega zato, da ne izgubiš partije, če te kdo "zasači", drugega pa zato, da ne prismodiš - zažgeš pečenke, ki jo pečeš med analiziranjem partij.

Partije na šahovnici analiziraj izključno z desno roko, da ti leva ostane za potešitev spolnih fantazij!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17 Nov 2008 10:30 

Mutz wrote:
Dragi Janezek!

To da igraš z navadnim šahom je čisto OK. Priporočam ti, da igraš s šahom tipa Stauton ali Dubrovnik 1950, ki sta po pravilniku ICCF (svetovna dopisna organizacija) obvezna za tako igranje. Naj spomnim še na detajl, da med analiziranjem partij obvezno IZKLOPI MOBITEL IN ŠTEDILNIK. Prvega zato, da ne izgubiš partije, če te kdo "zasači", drugega pa zato, da ne prismodiš - zažgeš pečenke, ki jo pečeš med analiziranjem partij.

Partije na šahovnici analiziraj izključno z desno roko, da ti leva ostane za potešitev spolnih fantazij!!!

Uporaben nasvet, sploh tisti o zažgani pečenki.
Sam sem že menjal prežgano džezvo za kavo.

Pač pristavim džezvo za kavo, z vodo seveda, analize so zabavne, pozabim na kavo in čez čas voham nekaj zažganega.
Prva misel, to je od zunaj analiziram dalje, ko pa pridem dim do mene vuuuhhhhhhhhhh :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17 Nov 2008 14:43 

Mutz wrote:
Dragi Janezek!

Spoštovani gospod Mutz!

Meni se pa zdi, da se vi malo norca iz mene delate. Ne vem zakaj bi moral hoditi po šah v Stauton ali v Dubrovnik. Ali moj, ki je bil kupljen v BTC ni dovolj dober? Ima posebej še okraske na šahovnici. Jaz tudi ne razumem zakaj ne bi smel imeti mobitela, ko igraš dopisni šah, razen tega da te kdo zmoti medtem, ko razmišljaš. Ja tisto o pečenki se pa strinjam. To se je mojemu očiju že zgodilo, ko sva igrala šah in ga je potem mami kregala. Oči pravi, da je vaš zadnji stavek pokvarjen za mladino. Jaz tega ne razumem, meni se zdi pokvarjeno, ko moj sošolec vtipka v Google sex in potem tiste slike gleda.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 1 hour